Loodusretked Prindi
Vaimõisa ümbruse mitmekesine loodus võimaldab loodusretki Vardi loometsade looduskaitsealale, Rangu Nõmmele, lähedal asuvatesse soodesse, Kasari jõele ja Konnaveski ojale, Neitsipere ja Lümandu mõisa allikatele.

Retked pole looduses tähistatud ning pakuvad loodusesõbrale palju avastamisrõõmu. Võimalik on ka fotojaht ning maalimine vabas looduses.

Ümbritsevad loometsad ja loopealsed pakkuvad mitmeid üllatusi taimesõpradele.

Mõisast 2-3 kilomeetri kaugusel asuvad Kasari jõgi ning nüüdseks juba pea 100 aastat tagasi õgvendatud Konnaveski oja. Mõlemad pakuvad suurepäraseid võimalusi vee-elustikuga tutvumiseks.

Veekogude ääres ning niiskematel heinamaadel võib kohata rohu- ja rabakonna, vahel ka nastikuid. Kiviaedadel ja lubjaahjude varemetel võib tähelepanelik silm märgata ka harilikku rästikut, Eesti looduse ainsat mürkmadu.

Piirkonna mosaiiksed maastikud on elupaigaks rikkalikule linnustikule, mis varakevadest alates pakub avastamisrõõmu linnuhuvilisele loodussõbrale. Lähedal paiknev Kasari jõgi ning Illesoo ja järvederikas Sõbesoo Jalase küla lähedal loob eelduse ka veelindude kohtamiseks maastikul

Metsloomade vaatlejate käikudel koidu ja/või hämariku ajal võib kohtuda põtrade, metskitsede ja metssigadega, halljäneste ja rebastega, vahel ka ilvese ning haruldasel juhul ka karu või hundiga. Viimaseid võib kohata mõisast kaugemates metsanurkades.


Vaimõisa mõis - Märjamaa vald, Raplamaa   Telefon: +372 50 19 530   E-post: info@vaimoisa.ee
 
   ...